Celostno razmišljamo – celovitost zagotavljamo

banner 01

Aktualno

 

PREDSTAVITEV IZDELKOV IN STORITEV ZA INDUSTRIJO 4.0 NA TECHEXPO 2018

V podjetju EMA se zavedamo, da je vsaka rešitev za naše stranke edinstvena. Zato ponujamo široko paleto naprav in storitev, ki uspešno zadovoljijo še tako zahtevne potrebe v industriji pri označevanju, pakiranju in lepljenju. Specializirani servisni inženirji poskrbijo za vgradnjo in nastavitev naprav v skladu z vašimi željami in pričakovanji. Naše bogate izkušnje pripomorejo k poznavanju delovanja raznovrstnih naprav, s čimer zagotavljamo storitve najvišjega standarda. Naprave iz našega programa, najvišje kakovosti in z ugodno ceno, nam dobavljajo uveljavljeni svetovni proizvajalci.
Rešitve označevanja in sledenja podjetja EMA
Oglejte si naš predstavitveni video.
Poleg predstavitev in šolanj za svoje partnerje, ki jih izvajamo na sedežu podjetja EMA, predstavljamo paleto izdelkov in naprav priznanih blagovnih znamk tudi širši javnosti, in sicer na sejmu TechExpo, ki bo med 18.  in 21. aprilom na celjskem sejmišču. Predstavili bomo novosti na področju industrijskega označevanja, zaščitnega pakiranja, lepljenja in skladiščnega poslovanja. Stremimo k ponujanju napredne sledljivosti izdelkov za mala, srednja in velika podjetja. Zavedamo se pomembnosti ekološke ozaveščenosti, kar dokazujemo z ISO certifikatoma  14001:2015 in 9001:2015. Dandanes je vse bolj pomembno nameniti pozornost dejavnikom, ki vplivajo na okolje in prav v ta namen ponujamo naprave, ki so varčne in hkrati z obnovljivimi viri puščajo minimalne sledi na okolju. Celoten proces označevanja in sledljivosti bodo naši prodajni inženirji predstavili na sejmu TechExpo aprila v Celju.
Brezplačne vstopnice
Nudimo vam brezplačno vstopnico za TechExpo sejem v Celju, ki bo med 18. in 21 aprilom na celjeskem sejmišču. Vstopnico prevzamete s klikom na stipko "Prevzem vstopnice."
Prevzem vstopnice
 
Nagradna igra v času sejma
Obiščite nas na našem razstavnem prostoru in sodelujte v nagradni igri, kjer lahko osvojite praktično nagrado.
1. Nagrada
v vrednosti 200€
Napravo dobite na izposojo za obdobje treh tednov. Poleg bomo priložili tudi perforirano folijo. Za ogled delovanja in uporabnosti te naprave kliknite na zgornjo sličico.
2. Nagrada
v vrednosti 150€
Delate na projektu pri katerem bi vam prav prišlo lasersko označevanje? Ali poznate koga, ki bi potreboval to storitev? Za tretjo nagrado ponujamo 1h dela z laserkim tiskalnikom Telesis v vrednosti 150€.
Kot pogoj za sodelovanje v nagradni igri sta potrebna dva koraka.

1. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru L-26 
2. Izpolnite vprašalnik 
Naši prodajni inženirji vam bodo z veseljem svetovali in pomagali poiskati najprimernejšo rešitev za vašo industrijo. Stopite v stik z nami in si rezervirajte svoj termin. Za več informacij nam pišite na prodaja@ema.si.

 

 Manjša poraba redčila pri tiskanju - manjši vhodni stroški

V podjetju EMA ponujamo izdelke, ki slovijo po zmogljivosti, vzdržljivosti in konkurenčni ceni. V to kategorijo izdelkov uvrščamo tudi novo DOMINO AX serijo kontinuirnih industrijskih ink-jet tiskalnikov. Razlika med AX serijo in drugimi tiskalniki na trgu je občutna. Vodilni i-Pulse sistem pisalne glave AX serije omogoča tisk visoke kvalitete celo do hitrosti 500m/min, hkrati pa imajo tiskalniki najmanjši TCO na trgu kontinuirnih tiskalnikov.

Pomembna prednost te serije tiskalnikov je, da porabijo veliko manj redčila (make up-a) v primerjavi z drugimi tiskalniki na trgu. Obratovalni stroški so zaradi manjše porabe redčila lahko nižji za več kot 50%. Če uporabljate recimo 3 tiskalnike, lahko privarčujete kar 27,4 litrov make up-a na leto. Varčevanje na redčilu hkrati pomeni tudi manjšo porabo kartuš in s tem manj odpadkov oz. s topili onesnažene embalaže.

Če vas zanima, kako lahko tudi vi izboljšate učinkovitost proizvodnje z optimizacijo proizvodnih procesov in izbiro produktov, ki zmanjšujejo obratovalne stroške hkrati pa so do okolja prijaznejši, nam pišite na prodaja@ema.si.

Nižji stroški zaščite pošiljk z uporabo okolju prijaznih materialov

Kot vodilni v svoji panogi se nagibamo k zagotavljanju storitev, znanih po svoji zanesljivosti in cenovni konkurenčnosti. EMA z rešitvami v industrijskih procesih na področju označevanja (Domino, Telesis, Toshiba, CAB), pakiranja (lepilni sistemi za vroče lepljenje Melton) z napravam zaščitnega pakiranja Sealed Air zagotavlja varen transport gotovih izdelkov ali polizdelkov. Naprave Sealed Air zagotavljajo zanesljivo zaščito vsebine z nizkimi stroški embalaže.

Instapak™ - sistem zaščitnega pakiranja Sealed Air, deluje na principu dvokomponentne pene, ki jo vbrizgamo v vrečko, kjer ekspandira. Vrečka se oblikuje glede na vsebino oz. izdelek v embalaži in mu s tem zagotovi optimalno zaščito. Velika prednost sistema Instapak™ je prijaznost do okolja, predvsem v primerjavi z uporabo drugih materialov, ki ne omogočajo reciklaže. Sealed Air Instapak™ je ekološki izdelek, ki ga je mogoče v celoti reciklirati.

Z različnimi napravami iz programa zaščitnega pakiranja, se prilagodimo področju in potrebam naročnika, s tem se posledično optimizirajo vhodni stroški. Z možnostjo reciklaže pa prispevamo k varstvu okolja.

Obiščite nas na kariernem sejmu 23.11.2016 na Celjskem Sejmišču

                                     

Obisk delegacije Predsednika Vlade v podjetju EMA d.o.o.

Predsednik vlade dr. Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in turizem g. Zdravko Počivalšek sta s sodelavci obiskala Celjsko podjetje EMA d.o.o., ter si podrobneje ogledali prostore nove poslovne stavbe EMA. Pogovori so potekali o prepoznavnosti Slovenije v svetu in kvaliteti opravljenih storitev s strani podjetja EMA d.o.o.

Direktor podjetja g. Zlatko Mastnak, Predsednik Vlade dr. Miro Cerar in minister g. Zdravko Počivalšek so izmenjali nekaj pomembnih in ključnih informacij na temo razvoja gospodarstva v Sloveniji in izzivi s katerimi se podjetje srečuje v tujini. Podjetje EMA d.o.o. uspešno deluje po celem svetu in  z uspešno izvedenimi posli v Veliki Britaniji, Norveški, Tajski, Indoneziji, Hrvaški, Grčiji itd. pripomore k prepoznavnosti Slovenije v tujini. Izdelki blagovne znamke BlueTraker postavljajo visoka merila pri zagotavljanju vzdržnega ribolova ter sledenja plovil v pomorstvu in intermodalnem transportu. Podjetje EMA d.o.o. prav tako uspešno posluje na domačemu trgu, kjer je eden vodilnih ponudnikov celovitih rešitev označevanja in sledljivosti v proizvodnji, logistiki in skladiščenju.

Srečanje je potekalo na sedežu podjetja EMA d.o.o. v Celju dne 29.7.2016 s pričetkom ob 15.00h. Pogovor med Direktorjem podjetja EMA d.o.o., Predsednikom Vlade RS in Ministrom za gospodarski razvoj in turizem RS in ostalimi prisotnimi na dogodku se je odvijal na temo mednarodnih in domačih dosežkov podjetja EMA in vpliv podjetja na prepoznavnost Slovenije na tujih trgih. Podjetje je pritegnilo pozornost ministrstva zaradi uspešne pridobitve mednarodnih razpisov, kateri so pripomogli k odprtju novih delovnih mest in razvoju novih produktov linije BlueTraker.

Eminentnim gostom je bila tekom obiska predstavljena najnovejša rešitev iz linije BlueTraker WSN (Wireless Sensor Network). Produkt z imenom GearTag omogoča avtomatsko identifikacijo, beleženje in oddajanje podatkov o lovljenju z ribolovnimi mrežami.

V podjetju, ki beleži konstantno rast in osvaja nove trge smo zadovoljni in ponosni, da so nas ob tem pomembnem mejniku obiskali in izkazali podporo najvišji predstavniki vlade.

Rešitve EMA d.o.o. predstavljene na 21. Microsoft NT konferenci 2016

Microsoft NT konferenca je največja slovenska tehnološka konferenca, ki je skozi leta prerasla v enega najuspešnejših in osrednjih slovenskih IT in poslovnih dogodkov. Na že 21. NT konferenci, ki se je odvila med 16. in 18. majem 2016 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu, so se zbrali priznani domači in tuji poznavalci tehnologije in poslovnega sveta.

 

Obvestilo o prazničnem delovnem času

Obveščamo vas, da bo bomo zaradi praznikov zmanjšali poslovne aktivnosti v torek, 26. 4. 2016, in petek, 29. 4. 2016.

Naročila, sprejeta v torek, 26. aprila, pred 13. uro, bomo odpremili istega dne. Naročila, sprejeta po tej uri in v času praznika, bodo odpremljena v četrtek, 28. aprila.

Naročila, sprejeta v petek, 29. aprila, pred 13. uro, bomo odpremili istega dne. Naročila, sprejeta po tej uri in v času praznika, bodo odpremljena v torek, 3. maja.

V sredo, 27. 4. 2016,  ter v ponedeljek, 2. 5. 2016, bo naša pisarna zaprta.

Email podpora: prodaja@ema.si.

 

Bili smo na obisku nove poslovne stavbe na Kidričevi ulici

Celje, 18. 4. 2016 - Izgradnja naše poslovne stavbe na Kidričevi ulici poteka po planih. O tem smo se prepričali tudi sodelavci iz podjetja EMA, ko smo v aprilu obiskali objekt, in skupaj z glasovanjem izbrali barvo in motiv talnih oblog v bodoči stavbi.

EMA d.o.o. prejela nagrado Mestne občine Celje

Celje, 12. 4. 2016 Na praznik Mestne občine Celje, 11. aprila, je Mestni svet v Narodnem domu podelil nagrade za posebne dosežke v minulem letu, posameznikom in podjetjem iz Celja in njegove okolice. Mestna občina Celje je podjetje EMA d.o.o. nagradila z Bronastim grbom za inovativne razvojne dosežke na področju industrijskega označevanja izdelkov in embalaže, sledljivosti blaga v vseh proizvodnih procesih in sledenju premičnin v pomorstvu. 

Direktor, Zlatko Mastnak, se je ob tej priložnosti zahvalil Mestni občini Celje za nagrado odličnosti, kolektivu podjetja EMA in svoji družini ter dodal: »Odličnost mi vzbuja še posebej dober občutek. Kot ustanovitelj, lastnik in direktor v vseh teh letih z gotovostjo trdim, da Bronasto priznanje Mestne občine Celje pomeni zlasti to, da ste nas tudi vi, Celjani, spoznali, opazili, in razumeli tisto razliko med uspešnostjo in odličnostjo. Predvsem dve besedi imam v mislih ob tem pomembnem trenutku, ki pravzaprav okarakterizirata, predstavljata naše napore v vseh teh letih. To sta besedi »upati« in »upati si«. Zelo podobni besedi, pa vendar s tako različnim namenom. In obe sta kazali našo pot in jo označevali v teh letih. Najprej si je bilo potrebno upati, potem smo imeli upanje in seveda prišli do vseh teh uspehov. Tudi v prihodnje bomo seveda imeli upanje in seveda si bomo tudi upali. In iz istih razlogov voščim vsem Celjankam in Celjanom ob prazniku Mestne občine Celje, zahvaljujem se vam ter županu, in vam želim, da »upanje« in »upati si« nikakor ne bi izgubili.«

 

EMA d.o.o. - Ekološko ozaveščeno podjetje

Celje - 24. 2. 2016 - S ciljem, da bi v največji možni meri prispevali k čistemu in zdravemu okolju v katerem delujemo, smo vključeni v sistem Slopak. Nosimo odgovornost za zbir in ločevanje ostankov naših izdelkov, ki jih proizvajamo. Nudimo tudi storitve odvoza odpadne embalaže ter tekočin za naše kupce. Izdelke ustrezno ločujemo ter uničujemo v skladu s predpisi. Za več informacij o storitvi se obrnite na naše strokovne sodelavce, na email prodaja@ema.si.

EMA d.o.o. zaposluje nove kadre za različna delovna področja

Celje, 23. 2. 2016 - Iščemo sposobne, dinamične in ustrezno strokovno usposobljene ljudi, ki si želijo novih kariernih izzivov. Ponujamo odlične možnosti kariernega razvoja z delom v mednarodnem okolju. Oglejte si aktualna prosta delovna mesta, in če ustrezate kateremu izmed opisov, nam pišite na job@ema.si. Veselimo se vas spoznati!

 

EMA d.o.o. spada med najboljše gospodarske subjekte v Sloveniji!

Celje, 20. 1. 2016 - S strani podjetja Prva bonitetna agencija, d.o.o., ki je izdajatelj certifikatov z nazivom "Certifikat finančne zanesljivosti," smo prejeli informacijo, da je podjetje EMA d.o.o. del elitne skupine, ki predstavlja le 6,14 % od celotne populacije gospodarskih subjektov v Sloveniji. 

Za te subjekte Prva bonitetna agencija, na podlagi skrbno izbranih kriterijev presoje finančnega stanja, tekoče likvidnosti in kreditne sposobnosti, potrjuje, da sta finančni položaj in poslovanje podjetja EMA d.o.o. izrazito nadpovprečna. Podjetje EMA namreč spada v skupino 9000 slovenskih najuspešnejših podjetij.

EMA-spada-med-najboljse-gospodarske-subjekte-v-SlovenijiCertifikat finančne zanesljivosti podjetja EMA d.o.o.
Foto: Prva bonitetna agencija

 

EMA z investicijo 2 milijona evrov končuje novo poslovno stavbo v Celju 

Celje, 30. 11. 2015 - Nova poslovna stavba podjetja EMA, ki bo svoja vrata predvidoma odprla že v prvi polovici leta 2016, je locirana v poslovnem centru Celja, na Kidričevi ulici, in označuje prelomnico v poslovanju podjetja. V Celju tudi v prihodnje ostaja primarni sedež podjetja EMA, medtem ko prisotnost na hrvaškem trgu nadaljujemo v podjetju Primark, ki se nahaja v predmestju Zagreba.

 

Zasnova nove stavbe je odraz več kot dvajsetletnih izkušenj inovativnosti, proizvodnje in globalne prodaje. Novo zgrajeni tehnološki kompleks je odziv na hitro rast Skupine EMA kot globalnega podjetja, in povečevanja aktivnosti na področju industrijskih rešitev označevanja in sledenja v industrijskih procesih. Nov tehnološki center bo zagotavljal idealne delovne pogoje za številne inženirje in razvojne specialiste, kakor tudi prostore za testne laboratorije, proizvodnjo, skladiščenje in servisne dejavnosti, ki jih EMA zagotavlja za vse programe industrijskega označevanja in sledenja (Domino, Telesis, Toshiba, Sealed Air, Melton).

"To je prelomnica v našem poslovanju. Z novo lokacijo se bomo lahko še hitreje razvijali, hkrati pa bomo naše storitve svetovanja, inženiringa ter sistemske rešitve na področju sledenja in nadzora celotnih flot plovil, postavili na nov nivo. Zelo se veselimo selitve v nove poslovne prostore, ki bodo našo trajnostno rast in razvoj še olajšali. To sovpada z našim vizionarskim pristopom, saj skupaj z ekipo vselej stremimo k razvoju in doseganju višjih ciljev," je povedal Zlatko Mastnak, direktor.

 

TELESIS lansiral novo gravirno napravo NOMAD 4000

19/11/2015

Gre za robustno, ročno, prenosljivo in baterijsko gravirno napravo, ki zagotavlja 8-urno delovno avtonomijo z maksimalno globino graviranja 0,3 mm. Graviranje z elektromehansko iglo, ki za delovanje ne potrebuje komprimiranega zraka je TELESIS NOMAD 4000 prava izbira za vse tiste, delujete na terenu in v težjih delovnih pogojih.

Glavne karakteristike gravirne naprave

Ergonomični design

25x100 mm veliko gravirno polje

Robustno kovinsko ohišje

Nizka teža gravirne glave: 3,0 kg

Hitrost graviranja: do 3 znake/sec

Delovna avtonomija po enkratnem polnjenju: najmanj 8 ur

Avtomatično generira serijske številke, datume…

Možnost hranjenja do 400 različnih gravirnih vsebin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domino predstavil novo vrsto črnila na Ipex-u 2014

05/04/2014

Novo Domino črnilo AQ90BK je črnilo na vodni osnovi, ki omogoča vrhunski performans pri najrazličnejših aplikacijah, hkrati pa predstavlja cenovno učinkovito opcijo v primerjavi z črnili, ki omogočajo rešitev z UV zaščito.

Črnilo je idealno za raznoliko podatkovno tiskanje (VDP), vključujoč tiskanje črtnih kod, 2D kod (na primer podatkovnih matric), QR kod, preproste grafike, naslovov in transakcijskih podatkov. Omenjene opcije so razpoložljive z uporabo Dominovega enobarvnega tiskalnika K600i, ki omogoča dvakrat hitrejši izpis v primerjavi s konkurenčnimi sistemi istega razreda. Zagotavlja različne širine izpisa s pomočjo dodajanj in odvzemanja izpisnih glav vse od 108mm pa do 780mm.

Sistem tiskanja s K600i tiskalnikom in uporabo AQ90BK črnila je Domino predstavil letos na sejmu Ipex, v Londonu.

Spodaj si lahko ogledate galerijo slik sistema tiskanja K600i + uporaba AQ90BK črnila.

No images found.

 

Mectec rešitev avtomatskega označevanja na industrijske palete

01/04/2014

Zaradi vedno večje potrebe po večji učinkovitosti, produktivnosti in sledljivosti raste tudi potreba po sistemu za avtomatsko označevanje palet. Tiskalnik P6000 ponuja širok spekter lastnosti, ki so vgrajene v dve različni ohišji - iz aluminijaste konstrukcije ali konstrukcije iz nerjavečega jekla. P6000 omogoča fleksibilno, zanesljivo, varno in preprosto rešitev, ki zagotavlja maksimalno produktivnost tudi v najtežjih industrijskih okoljih.

Spodaj si lahko ogledate galerijo tiskalnika P6000.

 

NiceLabel – rešitev za nov predpis o označevanju prehrambenih izdelkov

27/02/2014

Naš partner, NiceLabel je razvil preprosto rešitev za nov predpis o označevanju prehrambenih izdelkov, ki vsebujejo možne alergene.

Z decembrom 2014 bodo morala vsa podjetja, ki proizvajajo, prodajajo ali uvažajo hrano na EU trg sprejeti nov predpis namenjen prehrambeni industriji, pri čemer bo morala imeti vsaka embalaža (za hrano) oznako vseh vsebovanih sestavin in pri tem posebej poudariti substance/produkte, ki povzročajo alergije ali druge intolerance. Alergeni in drugi škodljivi proizvodi/substance morajo imeti na oznaki posebno barvo, fonte, idr., kar še posebej otežuje proces označevanja za vsa tista podjetja, ki proizvajajo veliko število različnih prehrambenih izdelkov in prehrambenih izdelkov v majhnih količinah, saj oznake tiskajo glede na povpraševanje trga.

NiceLabel je takšnim podjetjem namesto novega tiskalnika ponudil nove »smart labels«. To so oznake, ki podjetju omogočajo avtomatsko označevanje alergenov, s prednastavljenimi oznakami, ki jih lahko uporabnik tiska s pomočjo kateregakoli tiskalnika. Ta rešitev je idealna za označevanje prehrambenih izdelkov v pekarnah, bistrojih s hitro prehrano, delikatesah, idr.

Več o NiceLabel rešitvi za označevanje alergenov.

Sealed Air praznoval »Dan mehurčaste folije«

25/02/2014

Sealed Air je letos že štirinajstič zapored praznoval »praznik mehurčaste folije«, dan, ko naj bi se vsi spomnili na pomembnost uporabe omenjenega pakirnega sistema. Inovativna ekipa marketing oddelka je letos organizirala tudi tekmovanje, kamor so se lahko prijavili posamezniki z video predstavitvijo svojstvenih uporab mehurčaste folije.

Na tekmovanju je zmagal američan Eric Buss z svojim »Bubble Wrap« kolesom.

Posnetek »Bubble wrap« kolesa si lahko ogledate tukaj. 

Več o namenu »dneva mehurčaste folije« pa si lahko ogledate tukaj.

 

Nova linija izdelkov za zaščitno pakiranje

13/01/2014

V našo ponudbo zaščitnega pakiranje smo dodali novo družino izdelkov, z imenom Korrvu. Pakirni vložki so posebej primerni za pakiranje občutljivih izdelkov, ki se lahko ob drugih načinih pakiranja znatno poškodujejo. Več o samem Korvvu sistemu pakiranja si lahko preberete na naši strani.

 

Novi namenski RFID tag-i

V Emi ponujamo nove namenske RFID tag-e. Posebej lahko izpostavimo tag-e namenjene sledenju železnih kontejnerjev ter tag-e namenjene sledenju plastičnih palet.

 

EMA praznovala zaključek leta 2013

10/01/2014

EMA je v decembru 2013 praznovala uspešen zaključek poslovnega leta. Zaključna izletniška pot nas je vodila v okolico Krapine na Hrvaškem. Sprehodili smo se do dvorca Trakošćan in se na koncu ustavili v hotelu Trakošćan, kjer so nam pričarali pravo kulinarično doživetje. Ob koncu dneva smo lahko rekli le “2014 bo zagotovo leto nepozabnih doživetij in novih zmag” ter z nasmehom odšli proti domu.

Hvala vsem zaposlenim za udeležbo in prijetno druženje!

Nekaj utrinkov iz izleta si lahko ogledate spodaj.

EMA team  20131220 123752  p1030303 

  

Beležimo uspešnost RMA spletnega portala 

11/11/2013

S ponosom lahko rečemo, da že od leta 2010 sami vodimo spletni portal, namenjen vsem našim strankam, ki želijo vrniti izdelek za namen popravila ali refundiranja v primeru težav pri delovanju.

Znotraj RMA portal vodimo evidenco o vseh naših glavnih izdelkih in nekaterih rezervnih delih, ki imajo svojo serijsko številko. Portal je prijazen do uporabnika, enostaven za uporabo, omogoča sprotno spremljanje naprav naših strank (kaj se z napravami dogaja in kakšne so morebitne težave z njimi). Vsaka stranka mora za namen popravila svoje naprave pridobiti svojo RMA številko, ki je osnovana na podlagi celovite serijske številke izdelka, saj le ta omogoča popolno sledenje izdelka in nenazadnje tudi podatek o tem, ali je izdelek v garanciji ali ne.

Uporabo in več o pogojih uporabe našega RMA portal lahko preverite na povezavi.

 

Ponujamo dolgoročno sodelovanje za namen koriščenja naših servisnih storitev

11/11/2013

V želji, da bi bile stranke in uporabniki izdelkov, ki jih ponujamo, čimbolj zadovoljni s kakovostno podporo in servisnimi storitvami, vam v okviru razširjenih servisnih storitev ponujamo možnost sklenitve/podaljšanja vzdrževalnih pogodb.

Več podrobnosti o ugodnostih dolgoročnega sodelovanja.

V kolikor vas zanima sklenitev/podaljšanje vzdrževalne pogodbe nam pišite na support@ema.si.

Ohranjamo kvaliteto servisnih storitev in ohranjamo dobre cene.

 

 

Ohranjamo nizke cene naših storitev

08/11/2013

Ni veliko tistih, ki lahko potrdijo, da svojih cen storitev v zadnjih nekaj letih niso višali. Pri nas cene servisnih storitev že peto leto ostajajo iste. Za stranke, ki z nami (še) nimajo podpisane vzdrževalne pogodbe, ponujamo v mesecu decembru 5% popust na servisne storitve* (*delo, *čas na poti).

 

Industrijska ink jet tiskalnika ponovno na voljo

23/10/2013

Zaradi svoje zanesljivosti in nemotenega delovanja se proizvajalec Domino po več kot letu in pol ponovno vrača s serijskim proizvajanjem ink jet tiskalnikov Macro Jet 2 in Case Coder.

Tiskalnika sta robustna in zanesljiva, pripravljena na težke industrijske pogoje, kot so: prah, vlaga in mehanske obrabe. Tiskata lahko skoraj na vse vrste površin (porozne in ne-porozne površine), predvsem zaradi velikega nabora različnih črnil. RS232 komunikacija je serijsko integrirana, tako da se lahko povežeta v sistem.

Imamo možnosti višine tiskanja:

 •          enovrstično: 8,12 in 20 mm (matrika izpisa 7x5)
 •          dvovrstično: 32 in 50 mm (matrika izpisa 16x10).

Uporaba teh tiskalnikov je namenjena različnim sektorjem: kovinska industrija (ekstruzija), živilska industrija (polnilnice vreč – 10 kg, 15 kg, 25 kg…), itd.

425 326 image 68564 365 image 67

 

 

Nov model industrijskega tiskalnika znamke Toshiba

Lansko leto je Toshiba predstavila nov model industrijskega tiskalnika B-EX4T2, ki smo ga začeli tržiti tudi pri nas, saj predstavlja odlično rešitev za področja logistike, prodaje, kjer je običajno življenjska doba etikete 2-4 dni, sam način tiskanja pa je tudi ekološko prijaznejši do okolja.

Lastnosti nove Toshibe B-EX4T2:

 • tiska z 203, 300 oz. 600 dpi resolucijo, z največjo hitrostjo 30,5 cm /sekundo
 • omogoča tiskanje do 30.000 etiket dnevno (višine 10cm)
 • širok obseg vmesnikov za priključitev tiskalnika za delovanje in dodatnih opcij kot so npr. nož, podajalnik etiket, I/O modul, ura, UHF RFID modul
 • že v osnovi Toshiba nudi za ta tiskalnik 600m (+33%), kot novost pa so sedaj na voljo tudi 800m (+78%) termo transfer folije
 • menjava folije je na Toshibi hitrejša zaradi lažjega dostopa
 • enostavno zagotavljanje rezervnih delov do 7 let po ukinitvi produkta
 • z brezplačno programsko opremo SNMP lahko z enega mesta nadzorujemo več tiskalnikov v omrežju, odpravljamo napake, imamo pregled nad nastavitvami tiskalnika (hitrost, temperatura, imamo pregled nad odtisnjenimi kilometri itd.) in nadgrajujemo tiskalnike s posodobitvami ( »firmware«)

Dodatne novosti:

 • SAP certifikat
 • Win8 gonilnike
 • Microsoft certifikat
 • Energijsko varčna pri delovanju ter mirovanju

 

Ema na GrafPack-u 2013

GrafPack 2013 je imel kot mednarodni strokovni sejem grafične industrije, industrije embalaže in pakiranja za tudi letos dober obisk. Ema se je po dveh letih ponovno udeležila sejma kot razstavljavec, kjer smo predstavili svojo linijo rešitev za področje tiskanja, pakiranja ter etiketiranja v industriji. Raznolikost in odličnost naše ponudbe se je odražala v interesu predstavnikov različnih industrij, ki so v naših rešitvah zaznali potrebe ali pa le odgovore na njihove že obstoječe probleme. Obisk našega razstavnega prostora je bil v primerjavi s prejšnimi leti zelo zadovoljiv, navkljub trenutnemu gospodarskemu stanju in s tem stanju posameznih industrij, v katerih delujemo. Največ zanimanja je požel naš celotni prodajni program Toshiba, za njim pa ni zaostajal Domino Ink Jet program.

Nekaj utrinkov:

Razstavni prostor EMA dscn0361

 

Novo - Honeywell Dolphin 6000 Scanphone

Honeywell je pred nedavnim predstavil novost na trgu pametnih telefonov – Dolphin® 6000 ScanPhone. Dolphin® 6000 združuje vse potrebne funkcionalnosti različnih naprav v eni sami, vzdržljivi in cenovno dostopni napravi. Velikost Dolphina® sledi velikosti večini pametnih telefonov in s tem ne odstopa kaj dosti od praktičnosti uporabe ostalih podobnih naprav.

Dandanes mobilnost zaposlenih zahteva medsebojno komunikacijo v realnem času in dostop do pomembnih poslovnih podatkov, ki so v pomoč pri sprejemanju odločitev na mestu samega dogovarjanja s stranko. Dolphin® 6000 vsebuje vse dobrobiti pametnih telefonov, VoIP telefonov, dvosmernih radio naprav, prenosnih računalnikov, GPS navigacijskih sistemov ter skenerjev črtnih kod.

Dolphin® 6000 Scanphone

 • Ultra-lahek, žepne velikosti
 • Zdržljivost naprave za dolgotrajno linearno skeniranje
 • Dizajn omogoča minimiziranje stroškov potencialnih popravil in zamenjav delov naprave
 • Optimizirana tehnologija zvoka uporabniku omogoča, da ne potrebuje uporabe dodatnega prenosnega telefona

Več o Dolphin® 6000 Scanphone.

 SpeedyPacker® Insight - sedaj tudi v Emi

Učinkovit in vsestransko uporaben pakirni sistem omogoča hitrejšo izdelavo penastih vreč, s čimer prispeva k večji produktivnosti poslovanja.

Oglejte si video delovanja: SpeedyPacker® Insight video

Preberite več na:  SpeedyPacker® Insight brošura

Novo v ponudbi: Najnovejši Domino i-Tech industrijski ink-jet tiskalniki

Preberi več.

 

Nov robusten skener Honeywell Granit 191Xi

Skener Honeywell Granit 191Xi je zasnovan po novih industrijskih standardih, ki zagotavljajo selovanje skenerja v še tako težkih okoljih. Dokaz za to je njegova zasnova, ki omogoča delovanje skenerja tudi, če skener pade z višine 2 metra na beton. 

Lastnosti, ki opredeljujejo skener Honeywell Granit 191Xi so: 

- brezžična povezava med skenerjem in bazno postajo Bluetooth v 2.1 katere signal lahko seže do 100 metrov

- baterija Li-ion 2000 mAh, katera omogoča delovanje skenerja pri polni obremenitvi do 14 ur

- dimenzija skenerja je 133 mm x 75 mm x 195 mm

- dimenzija bazne postaje je 250 mm x 103 mm x 65 mm

- temperaturno območje delovanja je od -20 do 70 ºC

- specificiran za padce z višine 2 metra na beton

- specificiran za odpornost proti vlagi in prahu z oceno IP -65

- zmožen odčitavati vse standardne enodimenzionalne in dvodimenzionalne črtne kode

Preberi več.

 

EMA o Graf&Pack-u v reviji EOL

Sejem Graf&Pack je za nami in o naši uspešnosti na sejmu ter predstavitvi naše ponudbe smo govorili v reviji EOL.

Ugodna ponudba

Družino novih Domino tiskalnikov odlikuje napredna i-Tech tehnologija. Glavne prednosti:

 • Energijsko varčni, nižja poraba električne energije od predhodnih modelov

 • Manjša poraba potrošnih meterialov

 • Lažji (do 40%) od predhodnih modelov

 • Skladni z RoHS in WEEE direktivami, vgrajene materiale se da reciklirati

Pošljite vaše želje in vam jih bomo poskusili uresničiti: sales@ema.si ali nas pokličite 03 / 42 84 800.