Celostno razmišljamo – celovitost zagotavljamo

banner 01

Proizvodnja umetnih mas

Stranka je investirala v novo krožno žago za rezanje polivretanske pene.  Odločila se je za blagovno znamko Arco, ki jo je izbrala zaradi že dobrih izkušenj pri uporabi Arca etiketirk na prvih dveh žagah.

Opis dela: Na žago najprej pripeljejo velik blok pene, katerega zlepijo skupaj. Blok je debel in le-tega z žago režejo na želene ozr. zahtevane debeline (na podlagi želj/zahtev kupcev). Posledica lepljenje bloka je majhen »pas«, katerega je potrebno pri samem rezanju označiti za kasnejše aplikacije. Etiketa mora biti »kovinska«, saj jo kasnejši kupec detektira lažje. Za dosego natančnega apliciranja je dodatno montiran enkoder in etiketirka, ki je z zakasnitvijo aplicirana na ustrezno mesto, kjer je zlepljeni stik. Žaga je zasnovana tako, da se z manjšanjem debeline bloka istočasno etiketirka premika oz. ostaja razdalja med etiketirko in samim produktom (peno) enaka. Aplikator je navaden, z dodatnim valjčkom za pogladitev aplicirane etikete.

Etiketirka se je montirala na dodatnem nosilcu, saj samo nekatere stranke želijo imeti označena zlepljena mesta. Nosilec omogoča lažji odmik etiketirke od pene.

Stranka je z novo etiketirko rešila potrebe ustreznega označevanje na novi liniji oz. krožni žagi.

Več o delovanju etiketirke Arca si lahko pogledate v video posnetku.