Po sledeh kakovosti

banner 05

Radiofrekvenčna identifikacija

Radiofrekvenčna identifikacija (RFID) deluje na osnovi tehnologije samodejne prepoznave shranjenih podatkov in njihovega daljinskega branja  z uporabo naprav, imenovanih etikete ali transponderji RFID. Etiketa RFID se lahko namesti na izdelek, žival ali osebo za namene identifikacije z radijskimi valovi.

Radiofrekvenčni sistem je sestavljen iz čitalca, ki oddaja elektromagnetno valovanje, in RFID značke, ki sprejme signal čitalca in preko elektromagnetnega valovanja odgovori z zahtevanim podatkom. Podatek je lahko serijska številka RFID značke, poljubna informacija, zapisana v znački, lahko pa je tudi zahtevek čitalca za zapis informacije, ki se shrani v RFID značko. RFID značka je lahko pasivna ali aktivna glede na vir napajanja.

etiketa

Tehnologija radiofrekvenčne identifikacije omogoča brezkontaktno brisanje, dodajanje in prepisovanje podatkov, shranjenih v pomnilniku RFID značke. Poleg velike količine podatkov, ki jih lahko hrani RFID značka, je ta tehnologija odporna na umazane in prebarvane nalepke, saj se informacija med RFID značko in ročnim terminalom prenaša preko radijskih valov. Nalepko lahko vstavimo celo znotraj embalaže (paketa) da navzven ni vidna, podatki zapisani na nalepki pa so vseeno na voljo.

Pametna nalepka

"Pametna nalepka"

bralno zapisovalna centrala

RFID bralno zapisovalna centrala

Na področju opreme za avtomatsko identifikacijo vam podjetje EMA zagotavlja opremo vrhunske kakovosti uveljavljenih proizvajalcev: LXETrovanScemtecSoftronicaFeig in AEG.