Lahko stabiliziramo izdelke na paleti brez uporabe skrčljive folije?

V iskanju okolju prijaznejših rešitev pakiranja v industriji se pojavlja vprašanje, ali je mogoče izdelke na paleti stabilizirati brez uporabe skrčljive folije. Tradicionalno se za zagotavljanje stabilnosti in varnosti tovora med transportom uporabljajo skrčljiva folija in kartonski vložki, ki pa predstavljajo dodatno obremenitev za okolje zaradi odpadkov, ki nastajajo po uporabi.

Inovativne rešitve za stabilizacijo palet

Podjetje Valco Melton je razvilo tehnologijo, ki omogoča učinkovito in trajnostno stabilizacijo palet z namestitvijo posebnega lepila. Ta pristop odpravlja potrebo po skrčljivi foliji in kartonskih vložkih, kar zmanjšuje vpliv na okolje in stroške povezane z embalažo.

Tehnologija vročega talilnega lepila

Ena izmed rešitev za stabilizacijo in fiksiranje tovora na paleti je s pomočjo aplikacije vročega talilnega lepila. Ta metoda je še posebej primerna za pakiranje težkih izdelkov, kot so pijače, kjer se stabilnost palet zagotavlja z uporabo lepila, ki se ga nanese v obliki spiral ali pik (EcoStitch).

Prednosti tehnologije EcoStitch

Tehnologija EcoStitch omogoča natančen nanos lepila v obliki majhnih pik, kar zagotavlja stabilizacijo z minimalno porabo lepila, ki je lahko do 75% nižja kot pri črtnem (linijskem) nanosu lepila. Prednost omenjene tehnologije je tudi, da za svoje delovanje ne potrebuje stisnjen zrak, z uporabo velikih odprtin pri nizkem tlaku pa preprečuje zamašitev šob, kar je pogosta težava pri pnevmatskih sistemih.

Učinki na okolje in stroški

Uporaba talilnega lepila za stabilizacijo palet ima izrazite ekološke in ekonomske prednosti, saj je mogoče znatno zmanjšati porabo embalaže, kot so skrčljiva folija in kartonski vložki, ter povezane stroške odstranjevanja odpadkov.

Zaključek

Odgovor na uvodno vprašanje je torej pritrdilen: Izdelke na paleti je mogoče stabilizirati brez uporabe skrčljive folije. Valco Melton tako s svojo tehnologijo vročega lepljenja nudi trajnostno in stroškovno učinkovito alternativo tradicionalnim metodam stabilizacije palet. S to tehnologijo je mogoče znatno zmanjšati vpliv na okolje in hkrati zagotoviti varno in stabilno transportiranje izdelkov.

Več informacij: https://www.valcomelton.com/industries/packaging/hot-melt-pallet-loading-unitizing/

Scroll to Top