Vroče (Hot Melt) in
hladno (Cold Glue) lepljenje

Vroče (Hot Melt) in hladno (Cold Glue) lepljenje

Nudimo modularne sisteme za ročno in avtomatsko nanašanje lepila proizvajalca Valco Melton. Na voljo so naslednje rešitve:

  • Rešitve vročega lepljenja (pri čemer se talilno lepilo pred nanosom segreje; tehnologija poznana kot Hot Melt) ter
  • Rešitve hladnega lepljenja (lepilo pred nanosom ni potrebno segrevati).
  • Sistemi za zagotavljanje kakovosti (zaznavanje kvalitete nanosa lepila).

Pri tehnologiji vročega lepljenja (Hot Melt) se talilno lepilo pred nanosom segreje na ustrezno temperaturo in omogoča hitro in kvalitetno spajanje različnih materialov, hkrati lahko lepila nadomestijo folijo za ovijanje palet pri paletizaciji. Lepila se uporabljajo tudi kot protizdrsni elementi (nanese se jih med izdelke ali embalažo) in sočasno preprečujejo poškodbe pri transportu.

Pri tehnologiji hladnega lepljenja (Cold Glue) potrebuje lepilo več časa, da doseže maksimalno vezivno trdnost, zagotavlja pa močnejše in trajnejše lepljenje napram talilnim lepilom. Zato se hladno lepljenje pogosto uporablja v kombinaciji z vročim lepljenjem, pri čemer talilno lepilo omogoča hitro spajanje materiala, lepilo hladnega lepljenja pa zagotavlja močnejše in trajnejše lepljenje.

Nudimo tudi napredne sisteme za nadzor kakovosti nanosa lepila, ki omogočajo takojšnje ukrepanje v primeru, da se odkrije napaka pri nanosu lepila. Pri tem se uporabljajo specializirane kamere in senzorji, ki v kombinaciji s sodobno programsko opremo zaznavajo in preverjajo kakovost nanosa lepila po najrazličnejših kriterijih. S tem, ko prepoznajo in izločijo neustrezni izdelek, pa zagotovite, da vaše stranke vedno prejmejo popoln izdelek.

Uradni dobavitelj in serviser vrhunskih naprav za vroče lepljenje (Hot Melt) in hladno lepljenje (Cold Glue) proizvajalca

Več podrobnosti o tehnologiji vročega in hladnega lepljenja:

INDUSTRIJSKE REŠITVE

Od izdelave kartonskih škatel do označevanja steklenic; od proizvodnje otroških plenic do sestavljanja igrač; tehnologija vročega in hladnega lepljenja je prisotna vsepovsod. Čeprav pogosto spregledana, nudi tehnologija vročega in hladnega lepljenja podporo pri proizvodnji nešteto izdelkov, ki vsak dan premikajo svet.

Poglavitna dejavnost našega partnerja Valco Melton je razvoj in proizvodnja zanesljivih sistemov za doziranje lepil in zagotavljanje kakovosti. Valco Melton tako nudi rešitve za nanašanje tekočin ali lepil za namen lepljenja, spajanja in pakiranja izdelkov; rešitve pa so nepogrešljive pri pakiranju (tako v kartonsko kot tudi druge vrste embalaže), predelavi papirja in netkanih materialov, obdelavi lesa ter pri procesu sestavljanja specializiranih izdelkov.

PROIZVODNJA EMBALAŽE IZ VALOVITE LEPENKE

ZGIBANJE KARTONA

PAKIRANJE

PROCESI LEPLJENJA V TISKARNAH

PREMAZI IN LAMINACIJA

PROIZVODNJA NETKANIH MATERIALOV

PROIZVODNJA VREČK

PROIZVODNJA KUVERT

PROIZVODNJA ROBČKOV IN PAPIRJA

PREDELAVA PLASTIKE IN ALUMINIJA TER LESNA INDUSTRIJA

SESTAVA (SPAJANJE) IZDELKOV

AVTOMOBILSKA INDUSTRIJA

Imate vprašanje? Pokličite nas, z veseljem vam bomo prisluhnili!

Rok Korošec
Rok Korošec
Skeniraj QR kodo
in dodaj kontakt:
Scroll to Top