Lasersko označevanje kovinskih materialov

Lasersko označevanje je metoda trajnega označevanja vseh vrst kovinskih in nekovinskih materialov. Deluje tako, da se koncentriran laserski žarek projicira skozi lečo na kovinsko površino in pri tem trajno spremeni videz oz. lastnosti materiala ali pa odstrani del površine materiala.

Z industrijskimi laserskimi označevalci lahko ustvarite edinstvene identifikatorje, kot so serijske številke, DMC in QR kode, logotipe, besedila in še mnogo več s čimer se zagotavlja sledljivost proizvodnje in ustvarja unikatno oznako na kovini. Za uspešno lasersko označevanje pa je ključna tudi izbira ustreznega laserja.

Vrste laserskih označevalnih naprav namenjenih za kovine:

  • Fiber laser označevalniki: se smatrajo za najbolj vsestranske označevalce, primerne predvsem za označevanje kovinskih materialov.
  • Diodni laser označevalniki: Znani so po visoki kakovosti žarka in primerni predvsem za označevanje toplotno občutljivih materialov.
  • Za označevanje nekovinskih materialov (plastika, les, steklo) se uporabljajo laserji z drugačno valovno dolžino (zeleni laser, UV laser, CO2 laser)

Zakaj uporabiti tehnologijo laserskega označevanja?

  • Nizki stroški vzdrževanja: ob ustrezni uporabi potrebujejo laserski označevalci le minimalno vzdrževanja.
  • Stroškovna učinkovitost: laserski označevalci ne uporabljajo potrošnega materiala s čimer so okolju prijazni in cenovno ugodni.
  • Natančnost: Omogočajo natančne, jasne, predvsem pa trajne oznake.
  • Hitrost: Omogočajo hitro in efektivno označevanje kovinskih materialov.
  • Trajnost: Naše laserske označevalne naprave so odporne proti zunanjim dejavnikom, kot so prah, vibracije …

Če iščete kvalitetne laserske označevalnike za kovinske materiale, vam nudimo vrhunske naprave proizvajalca Telesis, ki so znani kot robustni in zanesljivi laserski označevalci, narejeni, da trajajo.

Poleg naprav za lasersko označevanje pa vam nudimo tudi vgradnjo, zagon, izobraževanje, servis in še mnogo več. Hkrati nudimo tudi možnost izdelave za vas prilagojene rešitve, kot je na primer celica za lasersko označevanje z rotacijsko mizo. Več o projektu si lahko ogledate v videu spodaj.

Kontaktirajte nas za več informacij o industrijskih laserskih označevalnikih!

youtube-video-thumbnail
Scroll to Top