Prednosti avtomatskega ovojnega označevanja z etiketami

V svetu pakiranja in označevanja predstavlja ovojno označevanje z etiketami oz. nalepkami eno izmed rešitev, ki prinaša številne prednosti, a tudi nekaj izzivov. V nadaljevanju bomo raziskali te prednosti ter predstavili CAB avtomatski aplikator nalepk WICON.

Prednosti ovojnega označevanja z nalepkami:

  1. Ekonomičnost: V primerjavi s skrčljivimi ovoji in ročnim nameščanjem nalepk predstavljajo ovojne nalepke stroškovno učinkovitejšo rešitev. Nalepke se tiskajo sproti glede na potrebo ter omogočajo tisk variabilnih podatkov (serijske številke, datum proizvodnje, itd.).
  2. Učinkovitost: Avtomatski nanos ovojnih nalepk se izvede hitreje in enostavneje kot pri ročni namestitvi nalepk, kar poveča produktivnost in zmanjša možnost napak.
  3. Ekološka sprejemljivost: Nalepke iz reciklabilnih materialov in enostavnejši postopek recikliranja izdelkov s tovrstnim označevanjem prispevajo k zmanjšanju okoljskega odtisa.
  4. Natančnost: Naprave za avtomatsko nameščanje ovojnih nalepk omogočajo dosledno in natančno aplikacijo nalepk. Ročno nameščanje nalepk je počasnejše in manj natančno, hkrati pa je potrebno postopek ponoviti v primeru neustrezne ročne namestitve nalepke.

Rešitev: CAB aplikator WICON

Operacija označevanja z WICON aplikatorjem, ki deluje v kombinaciji s tiskalnikom SQUIX 4/MP, je hitra in natančna, saj lahko nalepko natisne in ovije okoli predmeta v 1,8 do 6 sekundah, odvisno od števila ovojev. Njegova sposobnost avtomatskega centriranja in prilagajanja velikosti nalepke glede na premer predmeta omogoča dosledno aplikacijo z minimalnimi napakami.

Aplikator WICON proizvajalca CAB predstavlja inovativno rešitev, ki naslavlja izzive ovojnega označevanja. Namenjen je za ovojno označevanje cilindričnih predmetov, kot so epruvete, žice, kabli, cevi in palice, s premeri od 2 mm do 16 mm. Z uporabo transparentnega laminata, ki ščiti podatke pred prahom in obrabo, WICON zagotavlja dolgotrajno zaščito in vidnost natisnjenih informacij.

Zaključek

Pri izbiri med različnimi metodami označevanja je ključnega pomena razumevanje specifičnih potreb vašega poslovanja. Ovojno označevanje z etiketami nudi številne prednosti, ki lahko pripomorejo k učinkovitejši proizvodnji in označevanju cilindričnih izdelkov. Z inovativno rešitvijo, kot je CAB aplikator WICON, lahko tako natančno, hitro in varno označite široko paleto cilindričnih izdelkov.

Več informacij: https://www.cab.de/en/marking/print-apply/squix-applicators/wicon/

Scroll to Top