Hladno lepljenje (Cold Glue)

Hladno lepljenje (Cold Glue)

Tehnologija hladnega lepljenja

Lepilni sistemi za nanos hladnega lepila (poznani tudi kot "Cold Glue" sistemi) združujejo visokokakovostno in precizno opremo za nanašanje lepila proizvajalca Valco Melton. Zaradi izjemnih lepilnih zmogljivosti se lepilni sistemi za hladno lepljenje pojavljajo v tako rekoč vseh panogah industrije, najpogosteje pa ga najdemo v lesni industriji in industriji proizvodnje kartona.

Sistemi za nanašanje hladnega lepila proizvajalca Valco Melton združujejo napredne elektronske kontrolne enote z zaprtimi, pod pritiskom delujočimi enotami za nanašanje lepila, kar omogoča natančen nadzor nad količino in obliko (vzorcem) nanosa lepila. Poleg ročnih sistemov so na voljo so tudi popolnoma avtomatizirani sistemi za nanašanje lepila, ki se jih lahko bodisi umesti v novo proizvodnjo linijo ali integrira v že obstoječo linijo.

Pomanjkljivost hladnega lepila napram lepilom za vroče lepljenje (talilna lepila) je daljši čas, ki je potreben, da doseže maksimalno vezivno trdnost. Zato pa sistemi kombiniranega nanosa talilnega lepila s sistemi hladnega lepljenja nudijo zmagovalno kombinacijo: talilno lepilo omogoča hitro spajanje materiala, medtem ko lepilo hladnega lepljenja zagotavlja močnejše in trajnejše lepljenje.

Uradni dobavitelj in serviser vrhunskih naprav za hladno lepljenje (Cold Glue) proizvajalca

Imate vprašanje? Pokličite nas, z veseljem vam bomo prisluhnili!

Rok Korošec
Rok Korošec
Skeniraj QR kodo
in dodaj kontakt:
Scroll to Top