Vroče lepljenje - Hot Melt

Vroče lepljenje - Hot Melt

Tehnologija vročega lepljenja

Vroče lepljenje (Hot-Melt) omogoča spajanje različnih materialov v procesu izdelave izdelkov (lepljenje posameznih sestavnih komponent) in priprave embalaže (npr. pri procesu formiranja kartonske embalaže). Hkrati pa lahko talilna lepila nadomestijo folijo za ovijanje palet pri paletizaciji. V slednjem primeru se talilno lepilo nanese med posamezne plasti izdelkov ali transportne embalaže (kartonske škatle, zavoje plastenk ali pločevink, vreče, itd.) s čimer zagotovimo stabilnost izdelkov med transportom brez uporabe skrčljive (ovojne) folije in kartonskih vložkov med posameznimi nivoji izdelkov. Sočasno rešitev omogoča nižje stroške paletiranja in manjšo obremenitev okolja z odpadno plastiko in kartonom. Izdelki oz. transportne embalaže se pri rešitvi paletiranja navadno med seboj spajajo/lepijo, talilno lepilo pa se nanese le v manjših količinah. Tako je mogoče enostavno odstraniti le del tovora, ostanek pa je še vedno trdno povezan z lepilom. Pomembo je poudariti, da lepilo ne poškoduje izdelkov.

Uradni dobavitelj in serviser vrhunskih naprav za vroče lepljenje (Hot Melt) proizvajalca

Lepila se lahko pri paletiranju kakor tudi drugih procesih (rokovanje, skladiščenje) uporabljajo tudi kot protizdrsni elementi (predvsem pri plastenkah, kartonskih škatlah ali vrečah na paleti) in sočasno preprečujejo poškodbe pri transportu (z malo količino lepila lahko zagotovimo, da izdelki ne drgnejo drug ob drugega, in tako preprečimo morebitne poškodbe).

Tehnologija EcoStitch, pri kateri se lepilo nanaša v kapljicah, pa nudi številne prednosti napram klasičnem nanašanju lepila v trakovih. Med drugih omogoča večje hitrosti in natančnost nanašanja lepila (do 15.000 ciklov na minuto), poraba lepila pa se lahko zmanjša za tudi do 75%. Življenjska doba ventila je do 20x daljša (napram standardnim pnevmatskim ventilom), tehnologija zahteva manj vzdrževanja in rezervnih delov, hkrati pa zagotavlja boljšo kvaliteto in moč pakiranja.

Rešitve vročega lepljenja navadno sestojijo iz talilne enote in grelne cevi pri vročem lepljenju oz. zalogovnika za lepilo in črpalke pri hladnem lepljenju, dozirne glave, modulov za nanašanje lepila ter šobe. Posamezni moduli, ki so združljivi z moduli drugih vodilnih proizvajalcev, se izberejo na osnovi potreb in zahtev stranke. Na voljo je široka paleta sistemov za nanos lepil za različne namene in vrste uporabe (EVA, PUR, PSA ...).

Vroče lepljenje - rešitve za paletizacijo

youtube-video-thumbnail

Primeri uporabe vročega lepljenja v industriji

youtube-video-thumbnail

Tehnologija EcoStitch

youtube-video-thumbnail

Imate vprašanje? Pokličite nas, z veseljem vam bomo prisluhnili!

Rok Korošec
Rok Korošec
Skeniraj QR kodo
in dodaj kontakt:
Scroll to Top